Bencsik Andr√°s, a Fidesz legfontosabb kamp√°nyszervezŇĎje fegyveres ellenz√©ki puccsot vizion√°l m√°rcius 15-√©re, √©s a b√©kemenetes t√∂meget az "arachist√°k √°ltal√°nos t√°mad√°s√°ra" k√©szti fel. M√°r most l√∂vetett volna, mi lesz itt m√°rciusban?

A magyar √°llam v√©dtelen az anarchist√°k t√°mad√°sait√≥l. Ez nagyon vesz√©lyes √°llapot, s√ļlyos fenyeget√©st jelent. Az anarchist√°k ugyanis √°ltal√°nos t√°mad√°sra k√©sz√ľlnek. A t√°mad√°s lehets√©ges idŇĎpontja: m√°rcius 15.

√ćgy kezdŇĎdik Orb√°n Viktor N√©pszabads√°g p√°rtrovat√°n edzŇĎd√∂tt t√∂megszervezŇĎj√©nek, Bencsik B√©kemenet Andr√°snak a legut√≥bbi, dr√°mai fb-posztja. Gr√≥sz K√°roly feh√©rterroroz√°sa ut√°n a Fidesz sajt√≥dilise hallucin√°lja be m√°sodj√°ra az √°llamp√°rtra t√°mad√≥ fegyveres ellenz√©kieket a magyar politikat√∂rt√©netbe. De mivel Bencsik nem egy hatalm√°t √©ppen elvesztŇĎ kommunista p√°rt vezetŇĎje, tŇĎle m√©g nagyobb teljes√≠tm√©ny g√©pfegyveres bajnaista hal√°lbrig√°dokr√≥l fant√°zi√°lni.

Bencsikben az a cuki, hogy oldal√°gon azonnal k√∂zli azt is, mi a v√©lem√©nye a demokr√°ci√°√©rt t√ľntetŇĎ arabokr√≥l √©s a Nyugat-bar√°t ukr√°nokr√≥l:

Ugyanez a szellemi k√∂r m√°szott √°t a Fidesz sz√©kh√°z ker√≠t√©s√©n, hatolt be az erk√©ly√©re, √©s nem t√ļl mer√©sz k√©pzett√°rs√≠t√°ssal hasonl√≥ strat√©gi√°t ismerhet√ľnk fel a kijevi, vagy ak√°r az arab tavasz orsz√°gainak utcai t√ľntetŇĎiben: a k√∂z√∂s nevezŇĎ az anarchia.

Advertisement

Hogy lehet a Gazda f√ľttye ut√°n p√°r nappal ekkora putyinist√°v√° v√°ltozni?

Bencsik egybŇĎl √°tl√°tja az ellenz√©ki terrorista sejtek kik√©pz√©si rendj√©t is: van egy titkos anarchistak√©pzŇĎ, ahol egy helyen k√©pzik ki az egym√°st ut√°l√≥ √©s √°d√°z politikai ellenf√©l PM √©s LMP anarchista harcosait. Bencsik a szeretet √©s az ar√°nyos v√°laszcsap√°s embere, ŇĎ lel√∂vette volna a bajnaista terrorist√°kat egy erk√©ly elfoglal√°sa miatt:

A fŇĎv√°rosi k√∂zgyŇĪl√©st megzavar√≥, LMP-s formaruh√°t viselŇĎ V√°ros Mindenki√© csoport tagjai is ebbŇĎl az anarchista-k√©pzŇĎbŇĎl √©rkeztek. Azonban ŇĎket Tarl√≥s Istv√°n fŇĎpolg√°rmester rendŇĎr√∂kkel vitette ki, s ez alkalommal szerencs√©re helyre√°llt a rend. A k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k palot√°j√°t azonban nem siker√ľlt megv√©deni. Ha ezek az emberek ugyanezt a washingtoni Feh√©r H√°zzal teszik, az ŇĎrs√©g lel√∂vi ŇĎket... Hol volt a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont? Mi√©rt nem volt k√©pes megv√©deni a k√∂zint√©zm√©nyeket?

Advertisement

A Bencsik-√≠r√°s v√©ge klasszikus harci felhv√°s, pont abban a hangulatban, ahogyan a legut√≥bbi B√©kemenet a HŇĎs√∂k ter√©n v√©get √©rt. √Črtem √©n, hogy ez puszta kamp√°nytechnika √©s a hŇĪs√©ges t√°bor mobiliz√°l√°s√°t szolg√°lja, nehogy azt higgy√©k, m√°r megvan a v√°laszt√°si gyŇĎzelem. De itt az√©rt m√©giscsak az t√∂rt√©nik, hogy a minisztereln√∂k egyik legfontosabb bizalmasa fegyveres puccsal gyan√ļs√≠tja az ellenz√©ket. Az m√°r t√©nyleg k√ľl√∂n po√©n, hogy az ellenz√©k legbalf√°c√°nabb, legszerencs√©tlenebb csoportj√°t, akiktŇĎl egy biojoghurt elleni √∂sszehangolt t√°mad√°s sem telne ki:

√ögy tŇĪnik, ahol erŇĎs az √°llam, erŇĎs a demokr√°cia, s ahol gyenge, ott gyenge a demokr√°cia is, mely az anarchist√°k t√°mad√°sait√≥l ak√°r √∂ssze is omlhat. A dolog logik√°j√°b√≥l k√∂vetkezik, hogy a biztos veszt√©sre √°ll√≥ baloldal egyetlen es√©lye a magyar demokr√°cia megrend√≠t√©se, melyre az elk√∂vetkezŇĎ k√©t h√≥napban igaz√°b√≥l m√°r csak egy nagy alkalom k√≠n√°lkozik: m√°rcius 15. Ha addig nem v√°ltozik semmi, meg fogj√°k pr√≥b√°lni. Uraim √©s h√∂lgyeim! Mi legyen a k√∂vetendŇĎ minta: Washington, London, P√°rizs, Berlin, vagy Kijev? A magyar demokr√°ci√°t folyamatos anarchista t√°mad√°sok vesz√©lye fenyegeti. Add tov√°bb!