This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

15 perc alatt eldőlt a 120 millió fontos focimeccs

Mára nem maradt több kérdőjel az angol focibajnokságban: az utolsó kieső a várakozásoknak megfelelően a Hull lett, a feljutásról döntő playoffdöntő legalább őrült izgalmasan indult.

Advertisement

Nem tudok meccsről, amely ennyi pénzről döntött volna valaha: a győztes ugyanis minimum 120 millió fonttal lesz gazdagabb jövő ilyenkorra, ezt inkább át sem számítom forintba.

A Wembleyben 85 ezernél is többen látták a Norwich és a Middlesbrough összecsapását, miután mindkét csapat a papírformát igazolva győzte le az Ipswichet, illetve a Brentfordot, hogy a döntőbe jusson.

Advertisement

A Premier League-ből tavaly kiesett Norwich kerete volt az erősebb, viszont a Middlesbrough mérlege volt a legjobb a közvetlen vetélytársak ellen, és a korábban Mourinho mellett dolgozó edző, Aitor Karanka csapata büszkélkedett a legkevesebb kapott góllal is, ráadásul nemrég a bajnokin is legyőzték a Kanárikat.

A meccs első negyedórája túlzás nélkül elképesztő volt: egy percen belül kapufát lőtt mindkét csapat, aztán a Norwich három perc alatt eldöntötte a feljutás kérdését. Előbb Jerome használta ki a máskor oly biztos Boro-védők bénázásait, majd az angol utánpótlás-válogatott egyik nagy ígérete, Nathan Redmond is betalált, és innentől nem volt visszaút.

Advertisement

Az alapból defenzív focit játszó Boro nem az a csapat, amely kétgólos hátrányt meg tudna fordítani, pláne nem ez ellen a Norwich ellen. A középmezőnybe visszacsúszó Kanárikat januárban vette át az ismeretlen és fiatal skót menedzser, Alex Neil, aki az idény első meccsén 730 néző előtt játszott skót kupameccset a Hamilton edzőjeként, a szezont pedig 85 ezer néző előtt zárta a Wembleyben, és ő az év igazi felfedezettje az edzők között.

A Norwich sikerével végül is elérte, hogy a szezon eleji kívánságom kétharmadrészt teljesült: a Bournemouth és a Norwich is feljutott, az idény végére összeomló Derby edzőjét, Steve McClarent viszont épp tegnap rúgták ki. Mind a Norwich, mind a Bournemouth elég jó focit játszik ahhoz, hogy jó legyen őket nézni jövőre a Premier League-ben, a harmadik feljutó Watfordról inkább nem mondok semmit.

Advertisement

A Premier League utolsó, vasárnapi fordulójára már csak egy vitás kérdés maradt, a Hull nem tudott csodát tenni, és két szezon után kiesett, a Newcastle megúszta, pedig megérdemelte volna, hogy ne ússza meg. Még hátravan az FA-kupadöntő az Arsenal és az Aston Villa között, aztán jön a szünet és a fárasztó átigazolási időszak.

Share This Story

Get our newsletter