„Megyek Afrikába. Remélem nem kapom el az AIDS-et. Csak viccelek. Fehér vagyok!" - írta ki a Twitterre a 11 órás repülőútja előtt Justine Sacco, a New York-i InterActiveCorp egyik vezető PR-osa. Az InterActiveCorpé többek között a Daily Beast és a Vimeo is. A fél világ azt várja, hogy mikor landol.

Azt mondjuk nem tudja senki, hogy tényleg Sacco trollkodott, vagy esetleg valaki lenyúlta a telefonját, vagy talán feltörte a Twitter-fiókját. Az IAC teljesen kiakadt, elhatárolódtak a munkatársuktól, közben meg Twitteren mindenki elkezdett azzal viccelődni, hogy mikor fog Justine vajon földetérni és akkor pontosan mi fog történni.

A legnagyobb vicc az egészben az, hogy a nő egy több, mint 11 órás útra indult, és azért nem lehet csak úgy kirúgni valakit, hogy nem beszélnek vele előtte.

update: most szólt Markó Ferenc Dávid Afrika-kutató, hogy értelemszerűen Sacco leszállt, mert törölte a Twitterét. Egy órával ébredés után még nem tudok ilyen összefüggéseket összerakni, köszönöm az értékes segítséget!

[Mashable]