Egyre t√∂bben tr√ľkk√∂znek √≠gy a belv√°rosban. √Āll√≠t√≥lag ezzel ki lehet j√°tszani a jogszab√°lyokat.

Legal√°bbis ezt √°ll√≠tja a Blikk. √Čn sosem mern√©m megj√°tszani, pedig a lap megk√©rdezett egy elsŇĎ ker√ľleti parkol√≥ŇĎrt is, aki a k√∂vetkezŇĎket mondta:

Egyre t√∂bb aut√≥s alkalmazza a m√≥dszert. A csomagtart√≥b√≥l kiveszik az √©rt√©kesebb holmikat, az utasteret lez√°rj√°k, felnyitj√°k a h√°ts√≥ ajt√≥t, √©s m√°r mentes√ľltek is a fizet√©s al√≥l.

A Blikk √ļjs√°g√≠r√≥i viszont bev√°llalt√°k a dolgot, √©s azt l√°tt√°k, hogy a parkol√≥ŇĎr√∂k r√∂vid molyol√°s ut√°n tov√°bbmennek √©s nem b√ľntetnek.

A jogszab√°ly szerint a rakod√°s nem minŇĎs√ľl v√°rakoz√°snak, √≠gy parkol√°si d√≠jat sem kell fizetni √©rte. A rakod√°s addig nem minŇĎs√ľl v√°rakoz√°snak, am√≠g az folyamatosan tart. A rakod√°s idŇĎtartam√°r√≥l nem rendelkezik a fŇĎv√°rosi k√∂zgyŇĪl√©s √∂nkorm√°nyzati rendelete.

Ezt Mur√°nyi J√≥zsef, az Emberibb Parkol√°s√©rt Egyes√ľlet fŇĎtitk√°ra mondta a Blikknek. Azt mondjuk nem tudom, hogy mi√©rt sz√°m√≠t rakod√°snak az, ha fel van nyitva a csomagtart√≥t √©s nincsen senki, de t√©nyleg senki a k√∂zelben, a csomagtart√≥d pedig √ľres, de k√©rem a mikrofonhoz a Cink jogi szak√©rtŇĎj√©t, KeserŇĪ Imr√©t a JogIQ-t√≥l, hall√≥ Imre, hallasz?

Advertisement

Fotó: Flickr / whiterice