Én egyelőre csak egyszer néztem meg Wes Anderson új filmjének, a sajnos nem nálunk forgatott The Grand Budapest Hotelnek az előzetesét, de már attól az egy alkalomtól is elszédültem. Itt egy kis segítség, hogy ki kicsoda és mit csinál ebben a filmben.

Ralph Fiennes játssza a címbeli hotel főnökét, a nőfaló, gyilkossággal vádolt Gustave H-t.

Advertisement

A két tonna smink alatt ott van Tilda Swinton, aki Madame D-t játssza, az öregasszonyt, akit a film során meggyilkolnak. Akkor indul a buli, amikor Gustave-ot is megemlíti a végrendeletében.

Revolori lehet a film nagy felfedezettje, és mindenképpen úgy tűnik, hogy ő a főszereplője is. Zero Moustafát játssza, a szolgalelkű londínert.

Advertisement

Igen, az egy anyajegy Ronan arcán, és a THR szerint pont úgy néz ki mint Mexikó. Ő lesz Moustafa szerelme a filmben.

Advertisement

Az egyébként jelenleg tényleg Budapesten tartózkodó Brody játssza Madame D fiát, aki el van képedve attól, hogy Gustave bekerült a végrendeletbe. Micsoda bajusz, az isten szerelmére!

Dafoe a filmben Adrien Brody karakterének izomembere. Nagyon faja boxere van, az elsőre is feltűnt az előzetesben, és itt nem a kisgatyára vagy a kutyára gondolok.

Advertisement

A THR arra spekulál, hogy Bill Murray egy rivális szálloda tulaját játssza, mert hiába áll a pult mögött, nem olyan egyenruhában van, mint a Grand Budapest Hotel dolgozói.

Advertisement

Norton rendőrtisztként biztos üldözni fog valakit. Micsoda bajusz, az isten szerelmére! #2

Oké, én Keitelen lepődtem meg a legjobban, mert hát oké, hogy kemény ember, de ennyire keményen régen nézett ki. Ő lesz Gustave cellatársa a börtönben és vele fog megszökni a szállodafőnök.

Advertisement

Jeff Goldblum, figyelem, egy Kovács nevű embert játszik! Ő intézi Madame D hagyatékát, és a neve alapján biztos mindig az ember mögött megy be a forgóajtón, de előtte jön ki!

Advertisement

Jude Law egy fiatal írót játszik. Lehet, hogy ő lesz a film narrátora, vagy csak a koponya, amiből az egész kipattant.

Ahogy az egyik kommentelőnk helyesen mondta, a film három különböző korszakban fog játszódni, ezt pedig gondolom a díszlet és a jelmezek mellett a képarány is jelezni fogja. Jason Schwartzman például szélesvászonban van, szóval lehet egy teremőr egy későbbi korszakból. Ő is bajszos, de neki nem annyira menő.

Advertisement

Mr. Moustafa. Felthetőleg a fiatal londíner öregen.

Advertisement

Húha, én nem tudom mit művel Almaric a filmben (a THR szerint ő lehet az igazi gyilkos, vagy csak egy szimpla bolond, esetleg egy pap), de azért elég félelmetes ez az arc.

Wilkinson játssza az írót, tehát valószínűleg ő Jude Law pár évtizeddel később.

Advertisement

Wes Anderson egyik kedvenc színészének figurája talán ugyancsak a Grand Budapest Hotelben dolgozik.

[The Hollywood Reporter]