This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

EZ NEM FILM: 1400 krokodil szabadult el egy kínai farmról az árvízben

Illustration for article titled EZ NEM FILM: 1400 krokodil szabadult el egy kínai farmról az árvízben

Mintha a bibliai hét csapás zúdulna Kínára. Tegnap arról szóltak a hírek, hogy legalább egymillió csótány szabadult el egy telepről, ahol gyógyszeralapanyagnak tenyésztették őket. Pedig ennél rosszabb is történt!

Advertisement

Kuangtung tartományban az árvíz miatt krokodilok szabadulhattak el. A farmon mintegy 11 ezer (!) állatot tartottak a húsukért, de a beszámolók szerint "csak" 1400 szökhetett meg.

Advertisement

Bár egy árvízzel szétspriccelő ezres krokodilrajzás a legbrutálisabb horrorfilmeknél is ijesztőbbnek hangzik, félelemre úgy tűnik nincsen ok.

Advertisement

Nem azért, mert a hivatalos kínai források szerint csak egy tucat szökött meg, hanem mert a sziámi krokodilok zömmel halakat, kisebb hüllőket és kétéltűeket esznek. Persze, ha szembe jönne mentés közben néhány (vagy néhány száz) 3-4 méteresre is megnövő állat, nem bíznék a Wikipédia szócikkben.

Mindenesetre eddig nem történt baleset. És 27-et már el is fogtak. Az egy tucatból! /kép: Joxerra Aihartza - Sziámi krokodil, Wikimedia, via: Kotaku/

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter