Illustration for article titled 14 méteres tornyot épít az Alagúthoz Melocco és Párkányi Raab

Orbán és Tarlós már rábólintottak a Szabadság téri botrányemlékmű ajánlójának és alkotójának Makovecz-emlékművére. Sokkolónak ígérkezik, lesz benne egy kétméteres arc is. A 0 kilométer szobrának helyére tennék.

Advertisement

Úgy tűnik, elégedett a kormányzat a Melocco Miklós–Párkányi Raab Péter szobrászpárossal. Az idős mester volt a lelkesen méltató szakmai bírálója a Szabadság téri sasos-angyalos emlékműnek, Párkányi Raab meg az alkotója. A Clark Ádám téren előbbi az alkotó, utóbbi az alkotótárs.

A Heti Válasznak adott mai interjújában Melocco elmesélte, a miniszterelnök és a főpolgármester is elfogadták a nagyszabású tervét, ami jó barátja, Makovecz Imre emlékműve. Így leírás alapján nem is akármilyen:

Az emlékmű egy 14 méter magas torony lesz, mögötte magasodik öt jegenye, és lesz benne egy kétméteres Makovecz-arc, pajzs alakú fülkében.

Advertisement

Jézus atyaisten, ez úgy hangzik, mintha Attila sírját akarná fölépíteni valaki Budapest egyik patinás terére. Kinek van egyáltalán ilyen gigantikus köztéri emlékhelye a Kossuth tér és a Hősök tere hősein kívül? Művész nekem így hirtelen nem jut eszembe.

És hogy milyen munkára számíthatunk a duótól? A tippelésben segít, hogy ők már összeszokott páros a Szabadság téren kívül is, hiszen 2014-ben adták át Jászberényben a közösen jegyzett Lehel-emlékművüket, íme:

Advertisement
Illustration for article titled 14 méteres tornyot épít az Alagúthoz Melocco és Párkányi Raab

Share This Story

Get our newsletter