A nap olvasmánya a Rosta Mária-interjú. Szörényiék menedzsere, Szörényi Szabolcs felesége egykor annak a Gyárfás Tamásnak a lakásában dolgozott, akinek maga Tasnádi Péter maffiózó szervezte a hirdetést. És aki simán kilobbizta, hogy a magyar miniszterelnök felhívja a románt.

És mivel fenyegette meg a dühös Tasnádi Szörényi Leventét? Mindárt kiderül!

Először is hadd lengessük meg olvasószőr kucsmánkat a mandineres Stumpf András előtt, mert jó rég nem olvastunk ilyen érdekes és szórakoztató interjút.

Az alany, Rosta Mária legendás producer, akinek az a híre, hogy tényleg MINDENKIT ismer Magyarországon, és mindent el tud intézni. Ő gondozta például az István, a királyt az elmúlt évtizedekben, illetve ő futtatta az Illést és a Fonográfot is.

Advertisement

Az interjút mindenképp érdemes egyben elolvasni, de jöjjön egy kis ízelítő.

  • Már a nyolcvanas évek elején, vastagon a kommunizmusban létezett Szabadság-hegyi elzárt magánhely a pénzes elitnek: a Fonográf Klub. Gyárfás találta ki az elődjét, aztán jöttek a Szörényi testvérek és Bródy, és a más ügyekben Gyárfásnak dolgozó Rostáé lett a klub. Itt volt portás Bayer Zsolt.
  • Rosta nem szerette az Illés zenéjét, és a városligeti István-ősbemutatóra el sem ment.
  • Gyárfás Tamás már akkor igazi cápa volt, aki egy, a Fonográfot bemutató drága kiadványt annyi példányban akart csak kinyomtatni, amennyit a hirdetőknek ki tudnak osztani.
  • Tasnádi Péter, a később sokszorosan elítélt maffiózó volt Gyárfás hirdetésszervezője a kiadványban, és egy vita során megfenyegette Szörényi Leventét, hogy kromofággal önti le a bordó Hondáját.
  • Rosta találta ki, hogy Szörényi a Fonográf 84-es koncertje előtt, a tagok előzetes tudta nélkül, a sajtótájékoztatón jelentse be, hogy felhagy a színpadi zenéléssel, és vége az együttesnek. Azért, hogy háromszor annyi néző jöjjön el.
  • Rosta azért nem kért semmilyen állami támogatást az előző parlamenti ciklusban, hogy Szörényi nyugodtan szidhassa a Fideszt.
  • Vikidál Gyula úgy sem vállalta a most következő, őseredeti szereposztással játszott Istvánt, hogy egész évre énektanárt fizettek volna neki, hogy el tudja énekelni.