This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

120 meleg közlekedési lámpát állítanak fel Bécsben

Illustration for article titled 120 meleg közlekedési lámpát állítanak fel Bécsben

Egy-egy kis figura helyett homoszexuális és heteró pálcikaemberpárok világítanak pirosan és zölden. Hogy egyszerre nőjön a tolerancia és a biztonság.

Advertisement

Így akarják reklámozni a melegfelvonulást és az éppen futó eurovíziós dalversenyt, de az akciónak van tisztán közlekedésbiztonsági vonulata is. Bécs irányítói közben ugyanis azt is vizsgálják, hogy a közlekedők jobban odafigyelnek-e egy szokatlan, kétfigurás lámpára. Az újonnan az utcaskép részévé váló párok között van nő-nő, féfi-férfi és nő-férfi páros is.

A párok első körben júniusig világítanak. Az elsőt fel is szerelték, az Universitatsringen, a Schottentor táján leszbikus a zöld.

Advertisement

Közben az eurovíziós válogató hetei alatt a bécsi metróban a korábbi győztes Conchita Wurst mond be félóránként valami toleranciára buzdító vagy simán csak viccelődő üzenetet három nyelven. Hogy ki nyilatkozott erről? Answer Lang, a bécsi közlekedési vállalat szóvivője.

(lassukmibolelunk)

Share This Story

Get our newsletter