Illustration for article titled ​12 trafikja van a családjának, ezért nem különadóznának a trafikok

Minden iparági szereplőre különadót vetnének ki, kivéve a dohányboltosokat. A vadiúj dohányipari különadót beterjesztő fideszes képviselő családja vastagon érintett. Az anyjának van 1 saját trafikja, a férjének hozzá 3, a családnak pedig összesen 12 darab.

Advertisement

Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára terjesztette be azt a módosító indítványt, ami egyszeri, az árbevétel alapján meghatározott sarcot jelent minden dohánygyárnak és kereskedőnek. Mármint minden, trafikosnál nagyobb kereskedőnek.

Advertisement

Egy áprilisi HVG-cikk magyarázatot adhat arra, hogy a trafikosoknak miért nem kell perkálniuk:

"A fővárosi VI. kerületben nyert még Szatmáry-Jähl Angéla, Szatmáry Kristóf fideszes politikus, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának édesanyja, aki maga is fővárosi fideszes képviselő."

Advertisement

Szatmáry-Jähl Angéla nem ül egész nap a pult mögött, hanem aktív politikus. Éppen két napja került refletorfénybe, amikor pár hónapja alakult, weboldallal sem rendelkező szervezete, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség nevében támogatta a KDNP vasárnapi zárvatartásról szóló ötletét. (Ő az elnök, az alelnök pedig a CBA-s Lázár Vilmos.)

Advertisement

Szathmáryné egyébként az egyik legtehetősebb fővárosi önkormányzati képviselő. Az Index egy korábbi cikkében, ami Szatmáryék egyik elmérgesedett peres ügyéről szól, ez az infografika foglalja össze a család üzleti érdekeltségeit:

Illustration for article titled ​12 trafikja van a családjának, ezért nem különadóznának a trafikok
Advertisement

(Az egész ügy egy Kinja-kommenten pattant ki, ebben írta meg Fedor, hogy Szatmáryné is trafiktulajdonos, ez után kezdtem felgombolyítani a szálakat. A tanulság továbbra is az, hogy nálunk legalábbb annyira érdemes kommentet, mint posztot olvasni!)

Share This Story

Get our newsletter