Minden ipar√°gi szereplŇĎre k√ľl√∂nad√≥t vetn√©nek ki, kiv√©ve a doh√°nyboltosokat. A vadi√ļj doh√°nyipari k√ľl√∂nad√≥t beterjesztŇĎ fideszes k√©pviselŇĎ csal√°dja vastagon √©rintett. Az anyj√°nak van 1 saj√°t trafikja, a f√©rj√©nek hozz√° 3, a csal√°dnak pedig √∂sszesen 12 darab.

Szatm√°ry Krist√≥f fideszes orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ, a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium √°llamtitk√°ra terjesztette be azt a m√≥dos√≠t√≥ ind√≠tv√°nyt, ami egyszeri, az √°rbev√©tel alapj√°n meghat√°rozott sarcot jelent minden doh√°nygy√°rnak √©s kereskedŇĎnek. M√°rmint minden, trafikosn√°l nagyobb kereskedŇĎnek.

Egy áprilisi HVG-cikk magyarázatot adhat arra, hogy a trafikosoknak miért nem kell perkálniuk:

"A fŇĎv√°rosi VI. ker√ľletben nyert m√©g Szatm√°ry-J√§hl Ang√©la, Szatm√°ry Krist√≥f fideszes politikus, a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium √°llamtitk√°r√°nak √©desanyja, aki maga is fŇĎv√°rosi fideszes k√©pviselŇĎ."

Advertisement

Szatm√°ry-J√§hl Ang√©la nem √ľl eg√©sz nap a pult m√∂g√∂tt, hanem akt√≠v politikus. √Čppen k√©t napja ker√ľlt refletorf√©nybe, amikor p√°r h√≥napja alakult, weboldallal sem rendelkezŇĎ szervezete, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Sz√∂vets√©g nev√©ben t√°mogatta a KDNP vas√°rnapi z√°rvatart√°sr√≥l sz√≥l√≥ √∂tlet√©t. (Ňź az eln√∂k, az aleln√∂k pedig a CBA-s L√°z√°r Vilmos.)

Szathm√°ryn√© egy√©bk√©nt az egyik legtehetŇĎsebb fŇĎv√°rosi √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ. Az Index egy kor√°bbi cikk√©ben, ami Szatm√°ry√©k egyik elm√©rgesedett peres √ľgy√©rŇĎl sz√≥l, ez az infografika foglalja √∂ssze a csal√°d √ľzleti √©rdekelts√©geit:

Advertisement

(Az eg√©sz √ľgy egy Kinja-kommenten pattant ki, ebben √≠rta meg Fedor, hogy Szatm√°ryn√© is trafiktulajdonos, ez ut√°n kezdtem felgomboly√≠tani a sz√°lakat. A tanuls√°g tov√°bbra is az, hogy n√°lunk legal√°bbb annyira √©rdemes kommentet, mint posztot olvasni!)