Az ellenŇĎrz√©si szakkoordin√°tork√©nt dolgoz√≥ Horv√°th Andr√°sn√°l betelt a poh√°r √©s feljelentette az √ľgy√©szs√©gn√©l a saj√°t munkahely√©t. Azt √°ll√≠tja, hogy √©vente nagyj√°b√≥l 1000 milli√°rdos t√©telt csalnak el a nagyc√©gek, az ad√≥hivatal pedig nem l√©p fel ellen√ľk kellŇĎ erŇĎvel.

Az Index t√ļl kurta cikk√©bŇĎl kider√ľl, hogy Horv√°th t√∂bb esetben tapasztalta azt, hogy a hivatal vezet√©se eln√©zŇĎbb a nagyobb c√©gekkel √©s multikkal szemben. Gyakran t√∂rt√©nt vele olyan, hogy amikor √©szlelt valami vissza√©l√©st az √ľgyekn√©l, azonnal lekapcsolt√°k, mint egy igazi forr√≥fejŇĪ, mindenl√©benkan√°l nyomoz√≥t szok√°s a korrupt rendŇĎrkapit√°nys√°gokon.

Horv√°th a V√ČSZ √©s a LevegŇĎ Munkacsoport k√∂z√∂s rendezv√©ny√©n √°llt ki a k√∂z√∂ns√©g el√© √©s mondta el a v√©lem√©ny√©t. Sajnos c√©gneveket jogi okokb√≥l nem mondhatott, de minden r√©szlet szerepel az √ľgy√©szs√©gnek beadott jelent√©s√©ben. Horv√°th azt is elmondta, hogy m√°r beadta a felmond√°s√°t a NAV-n√°l, de m√©g tegnap is pr√≥b√°lt√°k visszatartani.