A Magyar Olimpiai Bizottság értékelése szerint a honi úszósport fejlesztési programjának megvalósítása és a pénzek átlátható felhasználása példaként állítható a többi sportág elé.

A MOB által kezdeményezett megbeszélésen Fábián László sportigazgató gratulált a Magyar Úszó Szövetség eddigi teljesítményéhez, mondván: mind a parton, mind a medencében remekelt a magyar úszósport. A korábbi öttusázó olimpiai bajnok úgy fogalmazott, hogy "az egyik legfontosabb szövetség, és az egyik legsikeresebb sportág" – olvasható a MÚSZ összegzésében.

A közlemény szerint Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök beszélt a fél éve elindult kezdeményezésükről, hangsúlyozva, hogy az egész országra kiterjedő Jövő Bajnokai program eredményei nem csupán a gyerekek által elért, folyamatosan javuló időeredményekben mérhetők. "Hónapról hónapra hét helyszínen rendezünk felmérőket. Hogy a program mozgósító ereje és az úszósport megítélése rendkívül jó, arra bizonyíték, hogy újabb és újabb városvezetést sikerül a sportág mögé állítanunk" – jelentette ki a MÚSZ első embere.

"Ahol csak nyitott medence volt, ott ősztől sátortető lesz, ahol eddig sátor volt, ott új fedett uszodát terveznek, ahol pedig már áll egy nagyszerű létesítmény, azt újabb fejlesztésekkel kívánják bővíteni. Ebből is érződik, hogy milyen óriási jelentőségű ez a program, milyen sokat számít, hogy a kormányzat és a MOB ott áll mögöttünk" – fogalmazott Gyárfás Tamás.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy hamarosan teljes sebességre kapcsol a "Minden gyermek tanuljon meg úszni!" program is: ebben kizárólag a MÚSZ által kibocsátott liszensszel rendelkező edzők, oktatók vehetnek részt.

Advertisement

[MTI]