100 000 forintra büntették a cigány maffiózóval takarózó jobbikost

Illustration for article titled 100 000 forintra büntették a cigány maffiózóval takarózó jobbikost

És egy füst alatt elmeszelték Vona Gábor pártelnököt is. Tudjátok, arról az Apáti Istvánról van szó, akit állítása szerint halálosan megfenyegettek Mátészalkán, ijedtében nem ment be tegnap a Parlamentbe, és emiatt átment egy kétharmados törvény, ami vele nem mehetett volna át.

Advertisement

Hogy hogy jön a képbe Vona? Hát így:

A Jobbik Országos Elnöksége fontosnak tartja a széles közvélemény számára nyilvánvalóvá tenni, hogy a Jobbik elsődleges célja a Fidesz, valamint az elmúlt 25 év bukott elitjének leváltása, elvtelen együttműködés a többi párttal részünkről kizárt. Megértjük és együttérzésünket fejezzük ki képviselőtársunk és családja felé. Apáti Istvánt, feleségét és féléves kislányát halálosan megfenyegette egy mátészalkai banda tagja. Viszont a kétharmados többség eltűnése és a Fidesz erkölcsi, valamint legitimációs bukása miatt súlyos felelőssége van minden egyes ellenzéki képviselőnek. Ezért a párt vezetése Apáti Istvánra 100 ezer forintos büntetést szabott ki.

Az elnökség továbbá úgy döntött, hogy a jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás esetén büntetésre számíthat az érintett képviselő. A norma visszamenőleg is hatályos, így rám is vonatkozik, mivel korábban egyszer betegség miatt hiányoztam egy ilyen szavazásról. 100 ezer forint összegű büntetésemet a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának fogom felajánlani.

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője

Én most nagyon meghatódtam, félre is húzódok, ha kisírtam magam, jövök vissza.

Share This Story

Get our newsletter