És egy füst alatt elmeszelték Vona Gábor pártelnököt is. Tudjátok, arról az Apáti Istvánról van szó, akit állítása szerint halálosan megfenyegettek Mátészalkán, ijedtében nem ment be tegnap a Parlamentbe, és emiatt átment egy kétharmados törvény, ami vele nem mehetett volna át.

Advertisement

Hogy hogy jön a képbe Vona? Hát így:

A Jobbik Országos Elnöksége fontosnak tartja a széles közvélemény számára nyilvánvalóvá tenni, hogy a Jobbik elsődleges célja a Fidesz, valamint az elmúlt 25 év bukott elitjének leváltása, elvtelen együttműködés a többi párttal részünkről kizárt. Megértjük és együttérzésünket fejezzük ki képviselőtársunk és családja felé. Apáti Istvánt, feleségét és féléves kislányát halálosan megfenyegette egy mátészalkai banda tagja. Viszont a kétharmados többség eltűnése és a Fidesz erkölcsi, valamint legitimációs bukása miatt súlyos felelőssége van minden egyes ellenzéki képviselőnek. Ezért a párt vezetése Apáti Istvánra 100 ezer forintos büntetést szabott ki.

Az elnökség továbbá úgy döntött, hogy a jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás esetén büntetésre számíthat az érintett képviselő. A norma visszamenőleg is hatályos, így rám is vonatkozik, mivel korábban egyszer betegség miatt hiányoztam egy ilyen szavazásról. 100 ezer forint összegű büntetésemet a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának fogom felajánlani.

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője

Én most nagyon meghatódtam, félre is húzódok, ha kisírtam magam, jövök vissza.