Ezeken a hirdet√©seken √©n is fennakadtam, sehogy sem √©rtettem, mi√©rt tesz √ļgy egy √°llami int√©zm√©ny, mintha egy√ļttal j√≥sda √©s telebolt is lenne. Ut√°na is akartam n√©zni, mi a fene ez az eg√©sz, de azt√°n elfelejtettem. Most l√°tom, hogy mekkora √°tver√©s volt az eg√©sz t√©nyleg.

Ezt írja az Index:

A Gazdas√°gi Versenyhivatal meg√°llap√≠totta, hogy a Magyar √Čremkibocs√°t√≥ Int√©zet Kft. megt√©vesztette a fogyaszt√≥kat, 100 000 000 forint b√ľntet√©st kell fizetni√ľk.

A v√°llalkoz√°s 2012. november 1-j√©tŇĎl a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √©rm√©ket n√©pszerŇĪs√≠tŇĎ rekl√°mstrat√©gi√°j√°t teljes eg√©sz√©ben a hivataloss√°g, az √°llami elismerts√©g l√°tszat√°ra √©p√≠tette. Hirdet√©seiben hangs√ļlyosan a ‚ÄěMagyar √Čremkibocs√°t√≥ Int√©zet" elnevez√©st alkalmazta, mellŇĎzve a c√©gform√°ra t√∂rt√©nŇĎ utal√°st. Ezenk√≠v√ľl sz√°mos olyan tartalmi √©s formai elemet is megjelen√≠tett hirdet√©seiben, amelyek a hivataloss√°g l√°tszat√°t erŇĎs√≠tett√©k, √≠gy p√©ld√°ul a direkt marketing k√ľldem√©nyeit, telev√≠zi√≥s rekl√°mjait k√∂zlem√©ny megnevez√©ssel aposztrof√°lta, a nemzeti p√©nzverd√©k hivatalos forgalmaz√≥ja megnevez√©st alkalmazta, a k√ľldem√©nyei bor√≠t√©kj√°n piros-feh√©r-z√∂ld, nemzeti sz√≠nŇĪ bordŇĪrt helyezett el, tv rekl√°mjai a kereskedelmi rekl√°mokt√≥l teljes m√©rt√©kben el√ľt√∂ttek, azokkal a hivatalos k√∂zlem√©nyeket pr√≥b√°lta imit√°lni.

√Ėsszess√©g√©ben ezzel azt a l√°tszatot keltette, hogy a v√°llalkoz√°snak √°llami hivatalos h√°ttere van, tev√©kenys√©ge a k√∂zfeladatok ell√°t√°s√°hoz kapcsol√≥dik.

√Čs √≠gy tov√°bb, √©s √≠gy tov√°bb.

Mondjuk ha t√©nyleg ut√°nan√©zek, kor√°bban is kider√ľlhetett volna, hogy mi az igazs√°g, hiszen a Magyar √Āllamkincst√°r, majd a Magyar Nemzeti Bank √©s a Magyar P√©nzverŇĎ Zrt. sajt√≥k√∂zlem√©nyben hat√°rol√≥dott el.

Az √Čremkibocs√°t√≥ egy√©bk√©nt fellebbez. Nem hiszem, hogy neki fogok drukkolni.

Advertisement