Úgy hangzik, mint egy részeg cégalapítási vicc szombat hajnalban, de igazi: a Washboard negyeddollárosokat árul másfélszeres áron.

√úzlet√ľk arra √©p√ľl, hogy Amerik√°ban a legt√∂bb embernek, aki nem kertes h√°zban lakik, nincs saj√°t mos√≥g√©pe, k√∂zmosod√°kba j√°r. A k√∂zmosod√°k mos√≥g√©pei √©s sz√°r√≠t√≥i √©rm√©kkel mŇĪk√∂dnek.

Bizarr m√≥don Amerik√°ban a negyeddoll√°ros a legnagyobb c√≠mletŇĪ, √°ltal√°nos forgalomban l√©vŇĎ √©rme. Van egydoll√°ros is, de azt senki nem haszn√°lja. A mostan√°ban 55 forintot √©rŇĎ √©rme r√©gen szinte mindenre j√≥ volt, ma m√°r azonban el√©g keveset √©r, maroksz√°m eszi egy 3‚Äď4 doll√°ros mos√≥program, √©s senkinek nincs el√©g.

Ebbe a jegybanki √©s kultur√°lis h√©zagba tervez befurakodni e csod√°latos v√°llalkoz√°s, mely negyeddoll√°ros-elŇĎfizet√©seket √°rul. EgyszerŇĪ kalkul√°toruk seg√≠ts√©g√©vel megtudhatjuk, havonta mennyi negyeddoll√°rosra lesz sz√ľks√©g√ľnk, majd kiv√°laszthatjuk, hogy 10 doll√°rnyit vesz√ľnk 15 doll√°r√©rt, vagy 20 doll√°rnyit 26 doll√°r 99 cent√©rt.

Na jó, idáig bírtam :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD