Nem vagyunk mindig tudatában annak, hogy a magyar köcsögkommentelő világszinten is számon tartott hungarikum. Ami az Index Facebookján folyik, az még ehhez képest is példa nélkül álló. Ekkora töménységben a 4chanen sem fordulnak elő ilyen undorító emberek. Névvel!

"Megbüntetném a villamosvezetőt,mert legalább két pofont kellett volna lekevernie!" Ez még csak nem is a legkeményebb komment abban az elképesztő gyűlölethullámban, amit az váltott ki, hogy a 4-6-os villamos vezetője a járműből kiszállva lekurvaanyázott, majd véresre pofozott egy hathónapos terhes járókelőt, aki sokkos állapotba került, és a mentő vitte el. Innen gratulálok Ludányi Éva megjegyzéséhez! Ha nem lett volna még világos, a gyűlölethullámok természetesen a megvert nőt, és nem a magából kivetkőző, nőverő férfit csapkodják.

Advertisement

A kommentfolyamba beleolvasva nem azon ámul az ember, hogy miért létezik ennyi ostoba, gonosz, buta, felszínes gyűlölködő, hanem hogy bátran, a nevükkel vállalják a dolgot. Úristen, mennyire csodálatos elképzelni, hogy Jay és Silent Bob, pont úgy, mint a Jay és Silent Bob visszavág-ban, egyenként kimennek ezeknek a szerencsétleneknek a lakására, a nyakuknál fogva a levegőbe emelik őket, és az arcukba kiabálják, hogy "azért, mert figyelmetlenül ment át a zebrán? Kiszállni, anyázni és megverni? Ez neked jogos?"

Advertisement

Az Indexnél közben jelentkezett az áldozat, akiről kiderült, hogy egy 3 éve itt élő brit nő. Az általa elmeséltekből nem az a legsokkolóbb, hogy a BKV a stadionok biztonsági őreinél is állatiasabb, véglényszintű, agresszív alakokat alkalmaz. Hanem az, hogy a megvert, sokkos állapotba került, vérző szájű nőnek segítő rendőrök és egészségügyisek közül többen is úgy reagáltak, hogy "ja, csak megütötték?".

A nő most értette meg, miért kérdezték tőle annyian, hogy tényleg hozzánk akar-e költözni.

Advertisement

Az igazi barbárság a jószándékú segítők értetlenkedésén sokkal jobban kiütközik, mint a puszta agresszión. Nálunk az az áldozat számít rendes, polgári áldozatnak, akit minimum ököllel és minimum halálközeli állapotig vernek. Egy sima nyíltszíni pofozáshoz jó arcot illik vágni. Az a nő, aki nem esik kómába, inkább szemét kurva, aki magának kereste a bajt, mint bármi más. De ezt a kommentelők nálam sokkal plasztikusabban el tudják magyarázni!