Őrület, de a gyalogosokat nagy bátran karatézó terepjárós miniszterelnöki tanácsadó tovább küzd és perel, mert a Magyar Narancs megírta, hogy mit művelt. Pedig jogerős ítélet volt az ügyében.

Ha Habony Árpád ennyire szívós, mi sem leszünk puhányabbak Magyarország egyik legnagyobb hatalmú utcai verekedőjénél, és idemásolom a legutóbbi posztunkból, pontosan mi miatt annyira ideges Habony:

Jó éve nem tudja megemészteni Habony Árpád, hogy Rényi kolléga a Magyar Narancsban megírta, micsoda ember is ő. Mondjuk ki örülne neki, ha nyomtatásban látná, hogy 2006. november 4-én reggel a Szilágyi Erzsébet fasorban egy házaspár lépett a Lexus terepjárója elé, mire ő rádudált a gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül rájuk is kiabált: legközelebb nem fékez, hanem elüti őket. Azt sem jó leírva látni, hogy a beszólásból szóváltás lett, majd Habony kiszállt, és a sértett K. Sándor és felesége, P. Erzsébet után ment. Először beletaposott bevásárlókocsijukba, majd egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta. Ezt követően Habony visszaült a terepjáróba, és kikerülve az ötvenes éveiben járó férfit, elhajtott a helyszínről.

Habony a Narancs-cikk után előszöt feljelentést tett, a rendőrség nyomozott, majd abbahagyta és lezárta az ügyet.

Advertisement

A Tanácsadó azonban nem nyugodott, és pótmagánvádas eljárásban tovább izmozott Rényivel. Hangsúlyozom, hogy egy olyan ügyben, ahol az újságíró egy jogerősen lezárult eljátást ismertetett, az ítéletet, illetve a tényállást.

Egy hónapja írtam meg, hogy a bíró ebben a pótmagánvádas eljárásban is elhajtotta Habonyt, és megszüntette az eljárást, kimondva, hogy apró pontatlanságok voltak ugyan a cikkben, de ezek nem érik el a büntetőjog szintjét és tájékoztatás összességében "a hatóságoktól kapott adatoknak megfelelő" volt.

Sponsored

Ma Rényi újabb hivatalos levelet posztolt ki a Tumblrre, amiből kiderül, hogy Habony most sem hagyja abba, és fellebbez. Az indoklása érdekes módon most egészen más, mint legutóbb. Akkor arra panaszkodott, hogy http://paldanielrenyi.tumblr.com/post/838007203...

"magán és üzletemberként számos ismerősének, barátjának magyarázkodnia kellett", sőt volt ismerős, aki emiatt nem fogott vele kezett, és "üzleti kár is érte, amely üzleti titok." A vádindítvány cikkcímeket is idéz, amik szerintük jelentős érdeksérelemnek minősülnek, sőt Habony Árpád rajongói oldalát is felemlegeti, "ahol folyamatosan becsületsértő bejegyzések jelennek meg."

Ehhez képest most azzal érvel, hogy a Habonyt elítélő bírósági eljárás ugyan nyilvános volt, de Rényi azon nem volt jelen. Misztikus, hogy ez mit számít. Illetve azzal is érvel, hogy nem közérdek, hogy Habony régi peréről értesüljön a nyilvánosság. Hála istennek nem én vagyok a bíró, de nyilvánvalóbb közérdeket nem tudok elképzelni, mint hogy megtudhassuk, milyen ember az, aki a mindenható magyar miniszterelnök döntéseit is befolyásolja.

​Nyugdíjasverő Habony Árpád még mindig nem adja fel