Kérdés?

Birkaszaron

Az 5,2% alkoholtartalmú Hvalur 2-t a Steðji főzde készítette az ilyenkor rendezett Þorrablót (Thorrablot) fesztiválra, melyen a skandináv-germán mitológia kalapácsos istenét, Thort ünneplik.

füstölt

Dagbjartur Arilíusson, a főzde társtulajdonosa kitért az ünnepi menü néhány elemére, melyek végiggondolása után mindenki eldöntheti, mennyire gondolja komolyan a mostanában divatos skandináv konyha megismerését:

  • koshere (ez nem izlandi szó, magyarul kell kiolvasni)
  • rothasztott cápa (hákarl)
  • savanyított bálnazsír
  • stb.

bálnaheréből

Ehhez a (pardon) svédasztalhoz csatlakozik a birkaszaron füstölt bálnaheréből főzött Hvalur 2.

főzött sör

Isten, isten.

Forrás: The Telegraph (a tippet köszönjük alvosejknek)