Frei Tamás az új Alföldi Róbert

Legalábbis ami a sorbanállást illeti.

Tegnap, azaz szerda este, negyed kilenc után nem sokkal olyan hosszú sorba botlottam a Deák térnél, amilyet én személy szerint még nem láttam. A tömött emberkígyó a Paulay Ede utca sarkától egész az Anker közig, kicsit még tovább is nyújtózott, kábé így:

Frei Tamás az új Alföldi Róbert

Advertisement

Mivel a sor eleje a Paulay sarkon lévő Ulipus könyvesboltban tűnt el, elsőként rögtön azt gondoltam, hogy biztos valami világhírű író dedikálja új kötetét. Kérdeztem a kint ácsorgó biztonsági őrt, hogy mi történik, és elárulta, hogy Frei Tamás mutatja be és dedikálja legújabb, csak itt és csak most kapható könyvét. "Ejha, jó sokan vannak" - mondtam, mire ő: "Délután négy óta ez van, az Erzsébet térig ért a sor már akkor is." "A betyárját, nem semmi" - mondtam, elköszöntem, és a sor végére érve kattintottam egy képet a könyvre várókról a mobilommal.

Nem számoltam meg, de kábé kétszáz méteres lehetett a sor este nyolc után. Legutóbb talán csak a Nemzetiből kitúrt Alföldi utolsó rendezéseire jegyet vásárolók alkottak hasonlóan tömött és hosszú sorokat Budapesten, igaz azok félig-meddig protestsorbanállók voltak, eléggé explicit politikai üzenettel szívükben. Itt most csendesen diskuráló, majd kezükben két-három-négy kötettel boldogan távozó embereket láttam csak.

Frei Tamás az új Alföldi Róbert

Nem is tudom, hogy fogalmazzak. Nem kedvelem különösebben Freit, de elismerem, hogy ért ahhoz amit csinál. Mármint nem a regényíráshoz, hanem a(z ön)marketinghez.

Sponsored

UPDATE: juteszembe Cozumel hozzászólásáról, ti miért állnátok sorba, vagy szűkebben: melyik író könyvbe rótt autogramjáért lennétek hajlandók órákig sorban állni? Bevallom, én nagyon örülnék, ha Neil Gaiman újra Magyarországra jönne, valószínű, hogy kibírnék egy hosszabb sorban ácsorgást az ő kedvéért.

Fotó: Nagy Attila és Google Maps