A híres építész, Frank Gehry tervezte az épületet, amit Mark Zuckerberg kérésére minél kevesebb vizuális flikflakkal látott el, írja a Wired.

Az mondjuk egy tök jogos kérdés, hogy miért kéri meg valaki az extravagáns vonalairól ismert Gehry-t építésznek, ha aztán az a követelmény, hogy ne legyen valami extravagáns. Ez olyan, mintha elmennék kolbászt enni a henteshez, de szójából kérném.

A kaliforniai Menlo Park közgyűlése a héten fogadta el az építési tervet. Az új épület a jelenlegivel szemben lesz, egykor pedig a Sun Microsystems bázisa volt. A 42.000 négyzetméteres komplexum kétszintes lesz, egy földalatti parkolóval és igen, a tetejére egy parkot alakítottak ki. A szemközti épület megmarad főhadiszállásnak.

Advertisement

Ha valaki esetleg kíváncsi az épület terveire és hivatalos dokumentumaira, az itt megnézhet belőlük egy rakattal.