A hét kajája: Császárhúsos palacsinta a Funky Phóban

Bánh xèót, császárhúsos-hagymás palacsintát sütnek ezen a héten az Oktogon melletti vietnamigeek-bisztróban. A legfinomabb új étel, amit hónapok óta ettem.

A vastag, hagymás, kurkumás tésztájú palacsintában sült császárhús van újhagymával, babcsírával és korianderrel, ezt kell friss salátalevélbe tekerni és hígított halszószba mártogatva megenni. Mint az általam ismert vietnami ételek, a bánh xèo is hemzseg a kontrasztoktól: édes és sós és savanyú, puha és ropogós, sült és nyers, húsos és zöldséges.

A Funky Phót májusban indította egy magyar házaspár, akik utazás közben fagytak rá ennyire a vietnami konyhára, ennek megfelelően kísérletező-geekeskedő hely, egyre jobban főznek. A bánh xèo receptjét blogjukra is megírták, akinek nem lenne ideje elmenni a héten, megpróbálhatja otthon reprodukálni. De nem érdemes kihagyni.

Funky Pho
1066 Budapest, Mozsár utca 7.
Kedd–szombat: 11:30–22:00